Luik-Bastenaken-Luik
Studies:
Sportmanagement Brugge

Geschiedenis:
Als jonge knaap draaide alles rond motoren. Nog voor ik met de fiets kon rijden had ik al mijn eerste moto. Vanaf mijn 7de levensjaar begon ik te motocrossen. In mijn motorcrosscarriere werd ik 1x vice-Belgisch kampioen bij de 50cc, in 2004 Belgisch kampioen 65cc en won ik de BK-manche in Kester bij de 85cc. Na 8 jaar crossen stapelden de blessures zich op. Na tweemaal gebroken polsen, gebroken knieschijf, gescheurde lever, gebroken voorarm was de gescheurde voorste kruisband er te veel aan. Met spijt in het hart moest ik mijn passie opgeven. Als revalidatie mocht ik enkel zwemmen en fietsen. Via schoolvrienden kwam ik met het wielrennen in contact. Als tweedejaars nieuweling reed ik mijn eerste wedstrijd. Als 1ste jaars junior sprokkelde ik meerdere top 10 plaatsen. In mijn tweede jaar als junior behaalde ik mijn eerste podiumplaats, vele top 5- top 10 plaatsen en werd ik 5de op het Belgisch kampioenschap. Momenteel ben ik mijn eerste jaar als belofte aan het afwerken.